Puhu Bilişim - Puhu Software

Blog Detay

blog image 25.04.2019 00:38:50

Windows 7 den 10'a geçiş

Windows 7'den Windows 10'a Doğrudan Geçiş Nasıl Yapılır?

Günümüzde daha birçok kullanıcı tarafından kullanılan Windows 7’nin tüm desteği, 2020 yılında Microsoft tarafından kesilecek. Destekli olmayan bir işletim sistemi kullanmak çok da güvenli bir durum değil. Bu sebeple Windows 7 kurulu bilgisayarlar mecburiyetten dolayı yeni işletim sistemlerine geçiş yapmaya başlayacak. Bu yazımızda Windows 7’den Windows 10’a sorunsuz bir geçiş gerçekleştirmenize yardımcı olmaya çalışacağız.

Herhangi bir yazılım kullanırken o yazılımın son güncellemelerini yapmak çok önemli. Hele bu yazılım, bir işletim sistemiyse güncellemeleri yapmak, hem güvenlik hem de performans açısından kritik bir öneme sahip oluyor. Bu işletim sistemi Windows ise işte o zaman güvenlik güncellemelerini yapmamak çok tatsız sonuçlara sebep olabiliyor.

Microsoft, zamanla eski Windows sürümlerine sunduğu desteği kesiyor ve bir yerden sonra o işletim sistemlerine güvenlik ve benzeri güncellemeler sunmamaya başlıyor. Bu durum da bilgisayarınızı internette gezinirken neredeyse tamamıyla savunmasız bir duruma sokuyor. Bu yazımızda da 2020 yılında desteği kesilecek Windows 7’den Windows 10’a geçiş yaparken yaşanan sorunlardan bahsedeceğiz.

Sistem gereksinimlerine baktıktan sonra ilk olarak yapmanız gereken şey, bilgisayarınızın gerçekten de Windows 10’u desteklemediğinden emin olmak. Bunu yapmak için Microsoft’un “Windows 10 Update Assistant” isimli uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Bilgisayarınıza yükledikten sonra uygulama, bir kontrol gerçekleştiriyor ve bilgisayarınızın Windows 10 uyumlu olup olmadığını söylüyor. Hatta bu uygulama, eğer uyumluysa hangi sürüme geçiş yapmanız gerektiğini bile belirtiyor.

Diyelim ki bu uygulama, bilgisayarınızın Windows 10 çalıştırabileceğini söyledi ya da kurmamanız gerektiğini söyledi ancak siz yine de bilgisayarınıza bir şans vermek istiyorsunuz. İlk olarak yapmanız gereken şey, Microsoft’un “Medya Oluşturma Aracı” ile Windows 10’u indirerek bir flash belleği ya da bir DVD’yi format atmaya hazır hâle getirmek. “Medya Oluşturma Aracı”, kullanıcılara bu işlemin nasıl yapılacağını adım adım gösteriyor. Bu arada format sırasında bir flash bellek kullanmak daha hızlı sonuçlar almanızı sağlayacaktır.